Бебетата са прекрасна гледка!
Майките им се стараят да ги облекат като малки принцове и принцеси,които да будят възхищението на околните.
Но идва момента,в който малкото прелестно създание пропълзява,прохожда и започва любопитно да изследва света!Започва да проверява как е на вкус и на пипане калта,водата в локвата и други такива неща,което хвърля в ужас повечето майки.
По градинки и площадки започва да се чува истерично:"Не пипай!Виж се на какво приличаш!Прасе такова...!"
Писъци и викове,недоволни физиономии,защото малката принцеса е изцапала новата си рокля или малкия принц е окалял панталонките,подарени от милата му баба...
И защо е нужно това? За да видят околните колко сме загрижени за чистотата на отрочето или просто, защото много държим всички да видят прекрасните му дрешки и те да останат неопетнени до края на "модното ревю"?
Всичко това е ненужно...
Облечете му дрешки,които ще са удобни,независимо как изглеждат. Оставете го да играе на воля,да се цапа-за него няма значение как изглежда-само за вас е важно мнението на околните.
В дъждовните дни гумените ботушки са идеални за скачане в локвите!
Запасете се с вода или мокри кърпички и не изпадайте в паника, когато малкия палавник дотича и гордо ви покаже червея,който току-що е намерил в мокрия пясък!
А ако все пак ви притесняват укорителните погледи на хората, с които се разминавате по пътя към къщи,носете чифт чисти дрехи,преоблечете го като се наиграе,ако времето позволява.
Ако все пак държите на добрия външен вид на малкото, ще трябва да прежалите красотата на дрешките,да се запасите с препарати срещу петна,но от опит да ви кажа,че някои петна са "вечни".
Ако все пак детето във вас се е пробудило , дайте едно рамо на палавника, докато се рови и търкаля в купчината есенни листа.....и се посмейте неприлично и гръмогласно заедно!