Времето застудява.

Все по-често си стоим у дома, "вързани" с децата.

Усещаме как малките се изнервят и все търсят повод да ни ангажират вниманието... с някоя беля.

Е, нека ние им го ангажираме като поиграем.Ето някои игри, с които играех с моите деца, когато бяха между 1 и 4 годинки.

"Влакче" - вие сте локомотивчето, а детето вагонче.Обикаляте стаите пеейки някоя песничка.

/Пояснение - 1.Влакчето е по-весело, ако си осигурите повече "вагончета" 2. Някои "вагончета" много искат да са локомотив:) , тогава вие ставате "вагонче"/

"Плюшен баскетбол" - с наличните си плюшени играчки се опитвате да уцелите празен кош (леген, кашон, кофа).

Ако са по-големи е по-забавно да целят кофа на по-далечно разстояние, а моите момчета решиха да мятат играчките от горното легло на двуетажното си креватче!

Пак от там превръщаха някои от плюшените играчки в парашутисти, като им връзваха на гърба наилонови торбички - пускаха ги да от горе, а моята роля беше да ги събирам.

Игри с кубчета - запасили сме се с всякакви по размер и вид кубчета, от които се строят високи кули и най- хубавата част е да се съборят!

Бой с възглавници - класика! Няма нужда от описание как се играе.

Представление - пеете песничка или казвате стихче, покланяте се и ви ръкопляскат. После е ред на детето. Нещо като "Кой е по-по-най?" в домашни условия.

/Пояснение - тази игра върши страхотна работа като няма ток и всички други забавления са "изключили". Освен това сме забавлявали с нея деца на рожденни дни, като сме се уговаряли предварително с майките всяко дете да си подготви номер - импровизирана сцена, пластмасов микрофон и за награда , естествено тортата на рожденника./