С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Ставна болка

Често болките в ставите са признак на сериозно заболяване. Малките деца, които не могат да говорят, трудно ги локализират. Понякога е възможно детето да посочи място на болка, където не съществува болестен процес. Затова е важно да се наблюдават поведението и движенията на малкото. Проблем се подозира, ако детето промени походката си, ако щади някой крак, като избягва да го движи, или накуцва. От болката детето става неспокойно, отказва да се храни, повишава температура. В някои случаи има ставна болка без видими промени, в други са налице оток, зачервяване, затопляне и уплътнения на ставата. Това са сигурни признаци на възпалителен процес и консултацията с лекар е задължителна. Той ще назначи допълнителни изследвания като кръвна картина, ревматични проби, рентгенова снимка. Артритите са много видове и се лекуват от детски ревматолог в продължение на месеци и години. Често болките в ставите при децата са невинни леки травми, които отминават бързо.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби